02- Heers, Limburg, 22-06-2004

Op 22-06-2004 melde Ann leger aan de Stichting PTAH dat er nabij het plaatsje Heers, Limburg een graancirkel was ontdekt. Vandaag, 23 juni ontvingen wij een foto van Steve Sax van de formatie. Op deze foto zijn een tweetal niet nader geidentificeerde objecten te zien. De Belgische graancirkelonderzoeker Tommy Borns is gisteren naar Heers afgereisd om de cirkel van Heers te onderzoeken. Zodra zijn rapport binnen is zal het aan de site toegevoegd worden.

Meer informatie is te vinden op de website van Ufoplaza

Klik op foto om te vergrotenVerslag van Tommy Borns

Maandagavond vernam ik via het journaal op de televisie dat het Belgische graancirkel - seizoen begonnen is met een formatie in Heers, nabij Sint – Truiden, België. Het valt onmiddellijk op dat de formatie op exact dezelfde datum neergezet is als de formatie in Mielen – Boven – Aalst, nabij Gingelom.

Net op de dag van de zomer zonnewende, de langste dag van het jaar. Heers ligt een 10 tal km verder ten oosten van Mielen – Boven – Aalst. Dinsdag kwamen we rond de middag aan op de plaats van de graancirkel. We konden van op de weg een stuk van de formatie waarnemen dankzij het lichte heuvelachtig gebied. Eenmaal aangekomen aan de rand van het veld kon ik duidelijk zien dat het ging om een spiraalvorm. Het had al een paar dagen geregend en het graan was nog behoorlijk nat. De randen van de formatie waren enorm scherp afgelijnd. Alles was echt netjes en nergens eens spoor te bespeuren van menselijke activiteit. Toen ik de eerst stappen in de formatie zette hoorde ik de halmen kraken en zakte een paar cm dieper weg wat bewijst dat er nog maar weinig mensen de formatie bezocht hadden. Alles lag mooi een cm boven de grond. Ik vond ook een paar netels die meegedraaid waren met de bundels graan. De centra van de twee buitenliggende cirkels waren mooi opengedraaid. De armen vertrokken van aan de rand van de middelste cirkel tot in de binnenste cirkels van de twee armen. Alle delen van de formatie waren rechts georiënteerd. In het staande graan van de middelste cirkel was geen gat te bespeuren van eventuele hulpmiddelen en ook geen voetspoor van menselijke activiteit.

Ik heb alle delen van de formatie opgemeten en stalen genomen van de grond en het gewas binnen en buiten de formatie. Van alle belangrijke aspecten heb ik foto’s genomen. Na persoonlijke inspectie van de formatie keek ik op en besefte dat er ondertussen al een 15- tal mensen aan de rand en in de formatie rondliepen. Na een paar contacten gelegd te hebben met andere graancirkel – bewonderaars besloten we nog een keer rond te gaan in de formatie. Volledig opgeladen en opgetogen keerden we terug huiswaarts om vlug dit verslag te maken.

Klik op foto om te vergroten