01- Zellik, Asse, 22-05-2004

Rapport van F.D

Ik had de vage cirkelvormen gezien vanuit de trein toen ik naar Brussel ging op 22 mei. De volgende dag toen ik terug naar huis ging besloot ik om ze te gaan zoeken en nam de bus terug en stapte af waar ik dacht dat ik de cirkels had gezien. Toen ik van de bus afstapte had ik een euforisch gevoel maar ik was nog niet zeker of ze er wel echt waren of dat het gewoon hallucinatie was door de snelheid van de trein.Ik vond ze ook niet en ging een beetje teleurgesteld naar huis en ging er van uit dat ik me gewoon had vergist.

Op 28 mei ging ik naar de bib in brussel met de trein en keek onderweg hoe ik de cirkels had kunnen zien. Toen ik er passeerde zag ik ze nu duidelijk en realiseerde ik me dat ik vorige week op de verkeerde plek was afgestapt. Na het bezoek aan de bib kwamen we met de bus terug en besloten mijn vriendin en ik om ze te gaan bezoeken nu op de juiste plaats. Ik had niet hetzelfde euforisch gevoel als de vorige keer aangezien ik nog niet helemaal zeker was en me niet te veel wou laten gaan. Het was een leuk gevoel toen we ze dan toch zagen dat ze er echt waren.

Toen we dan op de cirkels kwamen had ik een gevoel van rubberen/elastische benen een beetje het gevoel dat je door de grond zakt. Binnenin de cirkels leken de stengels wat wanordelijk en veel stengels waren gebroken maar we zagen dat er een spoor was naar de graancirkels van de andere kant dus zullen er al mensen de graancirkel hebben bezocht er wonen ook veel kinderen in de buurt en het is niet moeilijk om graanstengels te kraken als je erover loopt. Wat me opviel was dat in het midden van de graancirkels al de stengels lichtgeel waren en er was precies knoopverlenging als ik de stengels vergeleek met stengels van buiten de cirkels maar daar is meer onderzoek voor nodig.

Er waren 2 grote cirkels 1 grote met een mooie ovaal vorm en een andere die eerder een vage ster vorm had kan er niet zo een goed beeld van maken vanop de grond. De cirkel staat er dus minstens al een week en er kwam al wat graan terug naar boven.

De nacht voor 22 mei had ik een droom over graancirkels, ik zat met mijn vriendin in een vliegtuig of trein en zag een hele boel graancirkels op de grond. Het was dan ook wel leuk om de volgende dag vanuit de trein enkele cirkels te zien. Jammer alleen dat ik ze op die dag niet heb gevonden.

Ik heb geen idee of deze echt is of een hoax. Het is de eerste die ik zie en dan nog in mijn eigen gemeente.